Klasse 1 alarm - €389

Een goedgekeurde SCM startonderbreker beveiligt uw auto tegen diefstal van de auto. Af-fabriek is elke Europese auto voorzien van een startonderbreker. Deze af-fabriek startonderbreker is door nieuwe diefstalmethodes niet meer voldoende. De af-fabriek startonderbreker zal worden voorzien van een extra startonderbreker met eigen autorisatie. Deze startonderbreker geeft een extra autorisatie waarna de auto gestart kan worden. Een goedgekeurde startonderbreker met eigen autorisatie is geschikt voor elk merk, model en type auto.

Een SCM startonderbreker met eigen autorisatie bestaat uit de volgende beveiliging:

Dubbele automatische startonderbreking: blokkering van startmotor en (in veel gevallen) de brandstofpomp Eigen autorisatie: beveiliging tegen inbreken op informatie netwerk auto middels draadloze transponder of handzender Led-indicator: schrikt autodieven af.

SCM-Autobeveiliging bouwt uitsluitend SCM/VbV goedgekeurde startonderbrekers in. Wij installeren uitsluitend A-merken en een startonderbreker die storingsvrij is. Voor een startonderbreker met eigen autorisatie gebruiken wij afhankelijk van het merk, model of type auto een DEFA WAECO startonderbreker of een COBRA startonderbrekers.

Steeds meer verzekeraars eisen om een startonderbreker met eigen autorisatie in te laten bouwen. Het is een relatief goedkope oplossing welke autodiefstal tegen gaat. Een startonderbreker beveiligd slechts alleen tegen diefstal van de auto en niet tegen inbraak en diefstal van onderdelen (airbags, autoradio navigatiesysteem, sportstuur enz.). Een SCM alarmsysteem of een SCM alarmsysteem met hellingshoekdetectie bieden deze bescherming wel. Wij adviseren om een startonderbreker uit te breiden met een alarmsysteem of een alarmsysteem met hellingshoekdetectie. Zo krijgen autodieven niet de tijd om een startonderbreker te ontmantelen.

Klasse 2 alarm - €589

SCM Klasse Alarmsysteem is de nieuwe naam voor de voormalige beveiligingsklasse 2. Deze beveiligingsklasse bestaat uit een SCM gecertificeerde startonderbreker (voorheen Klasse 1) aangevuld met een alarmsysteem met inbraakdetectie en alarmering.

Met deze inbraakdetectie beveiligt u uw auto extra goed. De omtrekdetectie zorgt ervoor dat de autodeuren, achterklep en motorkap zijn beveiligd. Bij het openmaken van de auto (motorkap, deuren of achterklep) gaat het alarmsysteem (sirene) af en springen de knipperlichten aan.

Het alarmsysteem is niet gekoppeld aan de alarmcentrale en schakelt niet automatisch uit als u de auto van het slot afhaalt. Het alarmsysteem in uw voertuig dient u zelf dus nog altijd uit te zetten. Het automatisch laten inschakelen van het alarmsysteem is toegestaan.

Klasse 3 alarm - €649

Een SCM Alarmsysteem 3 is een alarmsysteem met hellingshoekdetectie, goedgekeurde startonderbreker, driedubbele detectie en alarmering met omtrekdetectie, interieurdetectie, hellingshoekdetectie, en akoestische signalering door middel van een gecodeerde noodstroomsirene en optische signalering.

Met deze inbraakdetectie beveiligt u uw auto extra goed. De omtrekdetectie zorgt ervoor dat de autodeuren, achterklep en motorkap zijn beveiligd. Bij het openmaken van de auto (motorkap, deuren of achterklep) gaat het alarmsysteem (sirene) af en springen de knipperlichten aan.

Klasse 4 alarm - €649

SCM Klasse Voertuigvolgsysteem is de nieuwe naam voor de voormalige beveiligingsklasse 4 én 5, aangevuld met een extra startonderbreker.

Een voertuigvolgsysteem is een beveiligingssysteem waarmee uw auto na diefstal gevolgd, opgespoord en geblokkeerd kan worden. Dit beveiligingssysteem bestaat uit een volgsysteem (Mi50) en een startonderbreker (MiBlock).

Een voertuigvolgsysteem is gekoppeld aan een Particuliere Alarm Centrale (PAC-meldkamer). Deze PAC-meldkamer staat in direct contact met de landelijke politie. Zodra een voertuig wordt gestolen, of in beweging is zonder motorcontact, zal er een sabotagemelding naar de PAC-meldkamer worden verzonden. De meldkamer neemt opvolgend, ter verificatie, contact met de eigenaar/berijder van het voertuig op.

In geval van diefstal en een officiële diefstal melding wordt een particulier opsporingsbureau (POB) en de politie ingeschakeld.

Kiwa SCM geeft enkel Klasse Voertuigvolgsysteem certificaten uit wanneer het voertuig ook voorzien is van Kiwa SCM gecertificeerde basis beveiliging. Dit kan in de vorm van:

SCM Klasse Startonderbreker
SCM Klasse Alarmsysteem
SCM Klasse Alarmsysteem met hellingshoekdetectie

In de meeste gevallen kan een voertuigvolgsysteem ook gebruikt worden voor rittenregistratie en wagenparkbeheer diensten.

Klasse 5 alarm - €749

De SCM beveiligingsklasse Terugvindsysteem (TV01) is sinds juni 2016 door Kiwa SCM (Keurmerk CCV) in het leven geroepen. Een Kiwa SCM (Keurmerk CCV Voertuigbeveiliging) goedgekeurd TV01 terugvindsysteem is een na-diefstalsysteem dat ervoor zorgt dat een voertuig, conform de norm, binnen 24 uur in Nederland teruggevonden dient te worden.

Na-diefstalsystemen met een TV01 certificering voldoen aan een terugvindpercentage van minimaal 80% of hoger.

TV01 certificering is mogelijk, mits het voertuig voorzien is van Kiwa SCM gecertificeerde basisbeveiliging. Dit kan in de vorm van:

SCM Klasse Startonderbreker
SCM Klasse Alarmsysteem
SCM Klasse Alarmsysteem met hellingshoekdetectie